hétfő, február 09, 2009

Kiút!

És hogy aztán hatalmába kerítsen valami bámulatos eltorzulás, miközben a metrószerelvényeket kiöklendezi az alagút, melynek mélyén a hiedelmek szerint egy szörnyeteg lapul:

(elvont, ezoterikus monstrum a régből, rozsda marta páncélzat húzódik fájdalmasan nem-hús bőre fölött)

De odafelé létezik egy kiút!

Ezt sugallják az apokrif falfirkák,
a szentségtelen barlangrajzok városok bizarr falain, mik magasodva követelik a Létezőség Kinyilatkoztatását, hogy lássák azt miről a hegyek meséltek nekik, mikor még tűzből szőtt angyalok hulltak az égből, váratlanságba rendülten, megmagyarázhatatlanul.

Szárnyak távoli sirámát hallom a fejem felett, de az égbolt a madarakkal együtt már régóta halott, dübörgő basszus spirális árnyékait köpi felém valami elvont és metafizikus, kapucnit húzok az arcomba, majd ősrégi obeliszkek dallamának észvesztő zajába kapaszkodok újból oda fel…

11 Comments:

Anonymous Névtelen said...

Ejha! :)

10:19 de.  
Anonymous Névtelen said...

'Ejha' biztos a démon neve aki elragadta Gergőt.

3:18 de.  
Anonymous Névtelen said...

nyugtalanító jövendölések! vérpettyes románc! páncélon halott ellenségek kardjai által ütött ékírás!

ki meri mindezeket elolvasni?

1 általános iskolás emlékezései
www.noirfantasy.ynev

6:05 de.  
Anonymous Névtelen said...

"Ez egy teljesen új brand lesz. Gergővel, aka Noir, aki a másik főszerkesztő lesz és reklámstratéga, hobbiként tekintünk rá, de megpróbáljuk üzletileg sikeres modellé is tenni a minőség iránti szenvedélyünket. Sosem titkoltuk hogy a szív-lélek fanatasy iránti szerelmünk táplálja a lángokat, és ez így lesz a jövőben is. A kiadványokat illetően? Nincsenek mithrillbányák, de vannak felfakadó telérek. Mi pedig felleljük őket, és közkinccsé tesszük. Mint a Mountain King, aki ha hegyen áll, megháromszorozza a bányák bevételét. És mint Deerhunter, akit nem lehet lefogni, mert a saját szabadsága a különleges képessége, és ráadásul plusz egy gold-ot hoz a konyhára.
Igaz hogy az Alexandra Kiadó ezen szárnya kicsi, de intarziás ajtók zárják, és a koncepciója független. Az általunk hívott mesteremberek fogják azzá tenni, amivé lennie kell, mindenki örömére, és saját maguk dicsőségére."

index.hu/kultur/2009_10_07_az_alexandra_változik/html

12:31 du.  
Anonymous Névtelen said...

Első kommentelőként a stáb nevében is hadd említsem meg hogy még sosem olvastam 'szív-lélek fanatasy'-t, de kiváncsi vagyok minden újra :)
Viccet félretéve csak gratulálni tudok a fiúknak a munkájukért. Az a pont az ország életében, ahol a színvonal metszi a totemoszlopot. A szakrális-pszichedelikus stílusuk pedig hungarikum. Le kéne védetni.

Ja hogy le van?:)

12:44 du.  
Blogger noir said...

húú, ezekből csúnya per lesz én már látom.

(valóság manipulálás)
(dolgokkal visszaélés)
(blog szennyezés)

rá megy a honoráriumod baszki!

:)

7:13 du.  
Anonymous Névtelen said...

:))

elolvastam 39 oldalt a Szellemtánc c műremekből.

(1 bajvívó acélos szemében nem csillog annyi érzelem és szenvedély mint abban. na, kiütött.)

hé. nézd meg kokkrobi adatlapját.

8:22 du.  
Blogger noir said...

R. A. Salvatore - A Világ Háta
(tartalom)
"Wulfgar, a pokolból visszatért barbár – miután elvált harcostársaitól – kocsmai kidobóemberként, kiüresedett lélekkel tengeti életét Luskanban. Csak két barátja van: az ital és Csavargó Morik, aki azonban nem csupán cimboraságból tart mindig vele, hanem azért is, hogy eleget tegyen a félelmetes sötételfek utasításának.
Wulfgar csodás harci kalapácsának, Égisz-agyarnak azonban egyszer csak lába kél, s a barbár fegyvere keresésére indul. Így jut el a városba érkezõ Deudermont kapitány hajójához. Találkozásuk nem épp baráti légkörben zajlik le, s a kapitány ellen hamarosan merényletet kísérelnek meg. Az elsõ számú gyanúsítottat, Wulfgart rögtön el is fogják, s minden jel szerint halálos ítélet vár rá…"

LakodalmasFantasyForever!

8:35 du.  
Anonymous Névtelen said...

jajj. :-)

arra jutottam, hogy
a FANTASY
1. tájképek (erősen metaforikusan)
2. vas- és acélköltészet (erősen metaforikus)
és 3. szemek (erősen metaforikusak)

esetleg tetszőlegesen lehet A ősi idegen népet B misztikus varázstárgyat C árulást-szerelmet D minimum egy herceget E 'B'-kategóriás bölcsességeket belekeverni

9:46 du.  
Anonymous Névtelen said...

ergo

minden azon múlik mennyire tud valaki metaforikusan leírni :)

9:48 du.  
Anonymous Névtelen said...

hű nem uncsiztak a srácok az elmúlt években

http://www.szurkecsuklyas.hu/poszter72dpi.jpg

8:54 du.  

Megjegyzés küldése

<< Home