péntek, július 30, 2010

Pulzálva Mozgolódik

Leginkább csak az üresség metafizikáját érezhette magában, valami távolian közeledő gondolatként, és a lüktetést amit a halántéka mögött érzékelt a figyelmen kívüliség peremére csúsztatta oda sem figyelve a huhogányok rikoltására az ablaka alatt.
A mélyűrbe lépve maga mögött hagyta a türkiz hullámokat, és metabolikus rendíthetetlenséggel figyelte a mindenségen átívelő hanyatlás féregnyúlványait.
Rájákat hívott apró csontsíppal, melyet a legenda szerint Xiun katakombáiban találtak, és egy évezredekkel ezelőtti papnőből származott. A hívásra válaszul morajlani kezdtek a csillagok, és csóvát húzva maguk után a sötét óceán hullámaiba zuhantak, hogy haragos sistergéssel belevesszenek az áthatolhatatlannak tetsző mélységbe.

Valami megnevezhetetlen mozgolódni kezdett odalent..

11 Comments:

Anonymous Joe Diamond (halott) és Dexter Drake (halott) said...

Nagyon megviselt hogy kikaptunk (2x) az Arkham társasjátékba'.
Cthulhu egy Haribo gumipolip, lenyomjuk legközelebb.
Benézek az ágyam alá.

3:03 de.  
Anonymous Joe Diamond emlékiratai said...

Az ég olyan mint a pocsolya, az utca mint az ég, köd-felhők tekeregnek a bokám körül. Megtapintom a 0.45-ös revolverem a zakó zsebében, mintha ez is nyálkás lenne. A kávé álmosító. Elhajítom a papírpoharat, alig akar leesni, aztán elnyeli a tíz centis köd, ami a csatornafedelekből szivárog fel, olyanok mint az orrlyukak. Egy kávéfoltot nézek a disznóbőr cipőmön, ami olyan mint egy kétnapos folt egy kiszívott nő nyakán, és nem tudok mozdulni.

12:26 du.  
Anonymous Dexter Drake bűvész naplója said...

A bűvészboltom az ócska trükkök tárhelye. Poros, bóvli, régi trükkök felszerelése. Összerakva viszont... más. Idézés egy Leghatalmasabbhoz. Bárki aki ezt felismeri, bejöhet a hátsó szobába, és vehet, (ha van elég pénze vagy ellenértéke, márpedig ide sok kell) a nyálkás tekercsekből. A hátsó szoba olyan, mint az iránytű mágnesének észak. Maga felé hajlítja a lelkem. Valami nem stimmel, ebből az okkult iránytűből jöttem rá, hogy valami nem stimmel Arkham utcáin. Szemben állok a hátsó szoba ajtajával, de most a hátam mögül jön a régi, baljós bizsergés.

12:39 du.  
Anonymous Joe Diamond, magánnyomozó said...

A borostám keményebb mint én.
Itt minden nyom egy újabb, öblös pohár olcsó whiskey.

12:59 du.  
Anonymous Dexter Drake said...

A nagyapám eltüntette az összes pénzünket, én eltüntettem a nagyapánkat.

1:09 du.  
Anonymous Joe Diamond, magánnyomozó said...

A jó szex az első millió. Csak mocskos dolgokkal lehet hozzájutni.

1:11 du.  
Anonymous Dexter Drake, bűvész emlékiratai said...

Megtörtént. Kinyílt az első kapu. Ha elég sok ki fog nyílni, feltárul egy Nagy Kapu is, és akkor végeszakad a világnak. Arkham egy nagy ementáli, de a patkány kívülről fog jönni, és felzabálja, ami a mi világunkból maradt. Felveszem a cilinderemet. Megragadom a botomat. Lesimítom a Rupert Sullivan öltönyömet. A bűvészboltom az ami mindig is volt, az ámulat temetője. Én viszont egy igazi szerencseérme vagyok, és eljött az ideje hogy megpörgessem. És csak remélem hogy most
nem tűnik el örökre.

1:28 du.  
Anonymous Joe Diamond, magánnyomozó emlékiratai said...

A könyvtárban ülök. A könyv ami előttem nyitva van nincs benne a könyvtári jegyzékben, csak egy pszichológiai szakkönyv néhány oldala, a paranoid skizofrénia és a zaklatott képzelet szinergiahatásának egy példája, egy elmegyógyintézeti gyermek kikezdhetetlenül logikus rémálma az irracionalitásról. Az eső hozzáveri a faágakat a könyvtár ablakának. Túlsó síkokról beszél, és borzalmakról, amiknek a világunk egy rossz álom, és ha felkelnek ezen bosszút állnak. Egy őrült szavai az egyetlen barátaim ebben a városban. A kalapomért nyúlok. Felveszem. A karimája olyan mint egy sötét hold. Joe Diamond vagyok.

1:38 du.  
Anonymous Dexter Drake bűvész naplója, utolsó bejegyzés said...

egy kapubejáróban firkálok
a Borzalom átpréselte karjait a dimenziónk felhasított repedésein, és értem nyúl

1:46 du.  
Anonymous Azathot said...

*unott arccal piszkálgatja ki agyarai közül joe diamond lábszárcsontjával dexter drake cafatait*

1:23 du.  
Anonymous egy T Ú L É L Ő két hasznos tippje said...

A kedves blogolvasók megnyugtatására közlöm, hogy Bob Jenkins (utazóügynök) és Monterey Jack (régész) végül megmentették a világot a Borzalomtól, aki Arkhamon át akart a világunkra törni.
A kedves blogolvasóknak továbbá javaslom hogy a hasonló balesetek (ti. ősi szörnyek általi felfalatás általi halál) elkerülése végett két dologhoz ragaszkodjanak: mindig ott legyenek ahová nem valók és mindig legyen náluk az ostor.

12:03 de.  

Megjegyzés küldése

<< Home